top of page

Musvåk og kjærlighet i lufta

Det er fortsatt litt for tidlig til å begynne å snakke om vår oppe ved skogskjulet. Minus 8 i dag morges viser at nattetemperaturen fortsatt er på den kalde siden. Men varmen på dagtid har pirret nysgjerrigheten til grevlingfamilien som nå kommer på nattlige utflukter til skogskjulet. Jeg har derfor passet på å legge ut litt ekstra med godsaker til dem. Også måren svinser rundt foran skjulet på natten, jeg har sett den på dagtid også så jeg har et håp om at den kanskje vil begynne å vise seg oftere også når det er lyst. Men det er musvåkparet som er den store attraksjonen om dagen, sammen med hønsehauken. De er blitt så vant med hverandre musvåken og hønsehauken at de i blant kan sitte og spise bare noen meter fra hverandre. Men som oftest mister en av de tålmodigheten til slutt og jager den andre.

Musvåkparet som har holdt til rundt skjulet i vinter begynner å bli mer og mer interessert i hverandre. Nå om dagen sitter de alltid sammen ved skjulet. Jeg har sett de samle kvister så det er liten tvil om at de vil etablere seg i nærheten.

Med samarbeidsvillige musvåker er det gode muligheter for å få ganske så spesielle bilder. Renslighet er viktig, og spesielt er det viktig å holde nebbet reint.


Portrett av musvåk mens en lysstripe treffer musvåken der den sitter på bare fire meters avstand. Dette var en helt spesiell situasjon der musvåken plutselig fant ut at det var fint å sitte og sole seg tett på skjulet. Jeg benyttet anledningen til å ta noen tette portretter.


Musvåken var storfornøyd med denne sittepinnen, spesielt i den varme vårsola liker den og sitte slik. Når også fotografen er fornøyd kan det ikke bli særlig bedre.


Herlig å sitte bare noen meter unna og følge med på musvåkparet som holder på med sitt.Hønsehauken er alltid i nærheten, her er det en ung dame i nydelig kveldslys. Den og et voksent hønsehaukpar er faste gjester ved skogskjulet.

76 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

תגובות


bottom of page