top of page

Fra vår til Høysommer

Oppdatert: 20. mai
For en vår det har vært, det minner mer om høysommer en vår med godt over tyve varmegrader i ukesvis. Blåveisene har kommet og godt, nå om dagen lyser hvitveisen om kapp med gjøkesyre, en nydelig liten blomst.

Ingenting er finere vårsyssel en fotografering av blåveis.

Vi er nå inne i den lyseste tiden av året og det er full fart ved skogskjulet, ekornen er høyt og lavt mens svarttrosten skvetter rundt tidlig og seint.


Et kjært gjensyn med rødstrupa.
Rødstrupe

I de lange lyse dagene har grevlingene nå ved flere anledninger dukket opp både før det mørkner, samt tidlig på morgenen i morgenlyset. Elllers bruker vi videolampe ved skogskjulet som gir veldig fine nattbilder av grevling med speiling.


Her har jeg brukt Olympus sin 40-150 2,8 zoomet litt ut for å få med mer av grevlingen i miljøet med speiling.

Nøyyekråke, ikke bare, bare å holde nøtta på plas i nebbet.

Fult fokus!

Nøttekråkene er også veldig aktive om dagen, noe som gir mange muligheter for akkurat det bilde man jakter på. Jeg er glad i både action bilder med litt fart i, men også stemningsbilder med fint miljø synes jeg gjør seg. Fint også å vise litt av miljøet.


Nøttekråke i miljø med fin, fin speiling.
Her gjelder det å ha full fokus.
Dobbelt ekorn.
Rundt midten av april hadde vi en periode med både musvåk og hønsehauk.
Måltrost med gapet fult.

Kjernebiter.
Stær.

Tretti ulike arter har jeg registrert på en dag ved skogskjulet, det er veldig gøy! En ny art er stær, en utrolig vakker fugl som jeg gjerne ønsker flere besøk av. Jeg har satt opp fem stærkasser i Haukås, men denne stæren var mer opptatt av et hull i grantreet en kassene jeg har satt opp.

Buttsnutefrosken har lagt egg i froskedammen som ble anlagt i fjor høst, kjempegøy!

Sommeren går fort og bookingene fra fotografer som ønsker å besøke skogskjulet har rent inn. Mange ønsker å komme på besøk for å opplevev det spennende dyr og fuglelivet rundt skogskjulet. Juni er nesten fullbooket, og så er det noen ledige plasser i juli. Minner også om kursene i sommer, Helgen 14-15 juni ser ut til å bli en Olympus/Om System helg. De som så langt er påmeldt er alle brukere av nevnte system, det er en ledig plass igjen. Oppdatering, kurset er nå fullbooket!


5 til 7 juli og 2-4 august er de to neste helgene med kurs fra fredag til søndag.
86 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page