top of page

Desember

Oppdatert: 9. des. 2022


Frostrøyken har lagt seg over landskapet på Hadeland, det er desember og vinteren begynner å feste grepet. Nå om dagen pendler jeg mellom skogskjulet i Hov og Nittedal, både for å ta imot gjester og ikke minst sørge for at det er mat til både sjarmerende ekorn, kroknebbete rovfugler, nøttekråke og en lang rekke med andre fjærkledde venner. Bildet over er tatt på en av "pendlerturene" fra Nittedal til fotoskjulet i Hov. Bildene under er alle fra den ene dagen jeg satt i skogskjulet i Hov.

Hønsehauk i desemberlys ved fotoskjulet i Hov.

Jeg forer hele året ved skogskjulet i Hov, og jeg tar også imot gjester hele året. Nå i desember har det vært mye aktivitet ved skjulet, spesielt nøtteskriker og skjærer lager et svare leven. dette er en aktivitet som ikke går upåaktet hen. Hønsehauken som jeg hadde mye besøk av i høst er nå regelmessig innom på åte og er blitt godt vant med å bli fotografert. Hønsehauken er også med på å holde ekornene på tå hev. På bildet over poserer hønsehauken i fint desemberlys etter et mislykket ekorn angrep. Så lenge hauken finner rikelig med mat på foringsplassen, så tror jeg den uansett utfallet av ekorn jakta er ganske så fornøyd med tilværelsen. Den har jo tross alt nok mat. Av den grunn er jeg usikker på hvor mye unghauken legger i jakta på foringsplassen, mulig at den også ser på det som trening.Denne dagen ved skogskjulet i Hov telte jeg ikke mindre en 12 ekorn nede på en gang, det tittet frem brunkledde sjarmører over alt. Hauken er et "Skrekkelement" som er med på å holde ekornene skjerpet og årvåkne. Det gjelder å følge med, og ikke minst lære seg de andre fuglenes varselsignaler.

Når desemberlyset finner veien inn i storskogen skapes fine kontraster mellom lys og skygge. Flaggspetten forstod dette og poserte flott i lysstreifet for fotografen.


Nøttekråkene er blitt faste gjester ved skogskjulet i Hov. De vet at her er det alltid noe godt å finne, hasselnøtter klarer de ikke å motstå og dukker opp nesten med en gang jeg legger ut nøtter..


Lyset endrer seg gjennom dagen og iblant oppstår det fantastiske lyssituasjoner med dype blå fargetoner i bakgrunnen, en flott kontrast til det varme desemberlyset.

Nøttekråke med et streif av sollys.

Ekorn poserer i nydelig desemberlys.

Skjære i vinterlys.

Hvis du har lyst å besøke skogskjulet i Hov eller Nittedal er det bare å ta kontakt.

98 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page