top of page

Yrende liv i Hov

Veldig moro å se det yrer av liv utenfor fotoskjulet i Hov, bildene under er et lite utvalg fra en fotoøkt ved skjulet for bare noen få dager siden. Jeg telte blant annet 12 svarttroster på en gang og en måltrost. Svarttrosten er en flott fugl med en av vårens fineste sanger. Også rødstrupa er tilbake, forøvrig første gang jeg har sett to rødstruper samtidig. Det virket som de jaget hverandre, så muligens det var to hanner. eller så kan det også ha vært en del av parringsritualet. Det er forøvrig ikke lett og skille han og hun rødstrupe da hunnen og hannen er like.


Rødstrupe er en av mine favorittfugler, gøy å få den på snø som her.

Bokfink hannen strekker hals for å få litt oversikt.

Svarttrost hun poserer flott i et lite streif av sol.

Svarttrost hann.

Måltrost.

Nøttekråke er en eksotisk art som holder til ved skogskjulet i Hov.

Fortsatt ligger det snø foran skjulet, ingen tvil om at det er en veldig sein vår i år. Men nå er vannslangen som jeg benytter til å etterfylle vann med tint, så da skal det etterhvert bli flotte speilinger for de som besøker skogskjulet


Spenningen var stor da reven dukket opp mens jeg satt i skjulet. Fortsatt er den forsiktig, men nå kom den helt ned til skjulet og forsvant ut på siden. Jeg håper den etterhvert blir enda tryggere, slik at man kan få enda flere bilder av denne fine reven.

Reven begynner å vise seg frem.

Rådyrflokken patruljerer frem og tilbake foran skjulet. De spiser lav fra bakken og fra kvister som har ramlet ned. Det er også enkelt å ta seg frem i den storvoksne skogen med lite snø. I blant kommer de frem foran skjulet og forsyner seg med fuglematen.

Rådyrene er stadig innom, flotte dyr som begynner å venne seg til at det sitter fotografer i skjulet.

Jeg har satt opp en ekornhoppepinne og gjestene som var her sist fikk mange fine ekornhopp. Skal bli spennende å se hvordan dette utvikler seg fremover, satser på å få hoppende ekorn neste gang jeg sitter i skjulet.

Ekornene trenger litt mosjon, så jeg er spent på neste tur til skjulet, blir det hoppende ekorn?

Både musvåk og hønsehauk er i gang med Hekkingen, men til tross for det så kommer de regelmessig innom for å spise av det som ligger igjen etter vinteren. Veldig stas når man kan få musvåk, hønsehauk, rådyr, rev og grevling på samme dag. Pluss ekorn og alle de andre flotte fuglene som holder til rundt skjulet. Deriblant nøttekråke og flokker med bokfink. Og for ikke å glemme den vakre spurvehauken som plutselig dukker opp på bokfink jakt.

Musvåk lyssatt med videolampe.


160 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page