top of page

Utleie av fotoskjul

Oppdatert: 10. mai 2021Naturopplevelser uten sidestykke


“Rett før mørket senket seg over skogen stod hun plutselig der, grevlingmoren. Jeg satt bare noen meter unna med kamera klart og kjente jeg fikk gåsehud fra topp til tå, et av årets absolutte høydepunkter.

Det er ingen tvil om at grevlingen er et av høydepunktene nå på våren. Den har dukket opp nesten hver kveld nå i mai 2021, og så langt i år har jeg sett to stk samtidig.Mer en grevling


jeg tar bare med en og en gjest opp til fotoskjulet, noe som gir oss de beste mulighetene for å lykkes. Vi forsøker å være på plass klokken 17:00, når døren til skjulet blir lukket trer vi inn i dyrene og fuglenes private verden. En fantastisk opplevelse der vi er gjester på første rad, gjemt bak sotede vinduer.

Og når vi sitter slik kan alt skje, nøtteskrikene er ganske raskt på plass, og ofte dukker det opp både tre og fire ekorn. En nysgjerrig kråke kan stikke innom og flaggspetten likeså. Og så, akkurat når man merker at lyset er i ferd med å forsvinne begynner spenningen å øke, kommer grevlingen før det blir for mørkt? Blir det grevlingbilder i kveld? Det er nemlig ingen garanti når det gjelder ville dyr og fugler. Den eneste garantien man kan gi er at det uansett er utrolig spennende, og veldig ofte ender man opp med bilder man ikke hadde planlagt.Hva trengs av fotoutstyr


Vi sitter på ca syv meters avstand til grevlingene, det er nært! Noe som innebærer at man må være veldig forsiktig med lyd og bevegelse. Selv bruker jeg mest Olympus sin 40-150 2,8. Det objektivet har mer en nok rekkevidde og er lyssterk. Sammenlignet med fullformat snakker vi om 80 - 300, det betyr at for eksempel en 70-200 2,8 være perfekt. Før grevlingen dukker opp kan det være kjekt å fotografere andre motiver med en tele. Selv bruker jeg Olympus sin 150-400 4.5 noe som tilsvarer 300-800 på fullformat. En 200-400 mm, en 500 mm eller 400mm vil også være kjekt sammen med et kamerahus nummer to. Hvis man har et ekstra hus vel og merke. det sitter to kulehoder i fotoskjulet som du benytter.


En annerledes måte å fotografere på


For å få de aller beste bildene har jeg plassert kamera lavt, akkurat i høyde med vannspeilet. Det gir et fantastisk lavt standpunkt og herlige speilbilder. Med kamera plassert lavt for man også de beste mulighetene for å plassere vinduet perfekt, slik at man får fint utsyn til hele plassen. Selv bruker jeg kamera skjermen vridd ut til siden på all fotografering i skjulet. Jeg sitter godt i stolen og bruker bare skjermen på kamera til å se motivene. Dette vil nok være uvant for de som ikke har brukt teknikken før. Men som sagt, alle mine bilder er tatt på denne måten, og det fungerer strålende!


Kle deg godt


Det er et kvarters motbakke å gå så tykk genser og jakke bør pakkes i sekken, for du blir garantert varm. Godt solid fottøy er smart, det er et lite parti som er bløtt, samt noe ulendt. Det kan bli litt kjølig å sitte stille lenge, så en stilongs er heller ikke dumt. Ta gjerne med en lett sovepose som du kan tre på deg når du sitter og venter.

KOntakt

Høres dette interessant ut kan du ta kontakt med Kai jensen

Tlf: 90693535

E-post: kai@gallerikj.no

105 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page