top of page

Vintermagi

Vinteren har festet sitt grep, isen har frosset på dammen ved skogskjulet og naturen har nå gått over i vinter modus. Dyrene går nå en tøff tid i møte og de setter uten tvil stor pris på at jeg legger ut litt solsikkefrø, nøtter, kjøtt og andre godsaker. På denne tiden av året dukker det også opp gjester fra de dype skoger, ravnen flyr jevnlig over skjulet og det samme gjør skjære og kråker. Lyset har endret karakter, skyggene har fått en dypere blå tone som står i fin kontrast til det varme lave vinterlyset. Det er rett og slett noen magiske uker vi har fremfor oss her oppe ved skogskjulet.

Den gamle hønsehauken poserer fint i det fine lave vinterlyset ved den frosne dammen.

I fotoskjulet har jeg en varmeovn som gir en liten lunk, fortsatt er det kaldt og anbefalinger til gjester er gode varme klær, eventuelt kan en sovepose gjøre oppholdet i skogskjulet til en mer behagelig opplevelse. All aktiviteten utenfor skjulet får raskt pulsen opp og tiden flyr fort når aktiviteten er høy.

Musvåken har vært fast gjest ved skogskjulet siden i høst.

Musvåken har vært fast gjest ved skogskjulet siden i høst, og så langt i vinter har den kommet fast på besøk.


Denne damen forsøker å dominere på foringsplassen. Hun er i stadige konflikter med både gammelhauken og musvåken.

Kråka er det alltid spennende å få besøk av, særlig i lett snødrev som her.

I det aller siste blå vinterlyset skriker gammelhauken ut sin frustrasjon over å ha andre rovfugl i nærheten. Kanskje ikke så rart når man sitter på et deilig kjøttstykke.

Ung hønsehauk hunn i vinterkledd skog.

Tett på voksen hønsehauk hunn.


90 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page