top of page

Fantastiske høstdager

Oppdatert: 15. okt. 2021

I høst har det vært jevn trafikk med rovfugl og gjester som har besøkt skogskjulet. Heldigvis har jeg også selv fått noen timer i skjulet, det er både spennende og viktig. Det er bare på den måten jeg kan sørge for at de som besøker skjulet skal få de beste mulighetene for gode bilder. Tiden i skogskjulet setter meg på ideer for små endringer av kulisser med mer, samtidig som det er utrolig spennende å følge med på alt det som foregår på utsiden av skjulet. Man har allerede et veldig godt utgangspunkt i skogskjulet ved at du sitter med kamera i bakkenivå. Dette gir en veldig flott nærhet til fuglene, og bakgrunnen viskes elegant ut. Nærheten til dyr og fuglelivet trekkes også frem som en av de store naturopplevelsene når jeg får tilbakemeldinger fra gjester. Det er virkelig en helt spesiell opplevelse å sitte med hønsehauk på bare noen meters hold og se den rett inn i øynene. Men også en vakker svarttrost hunn med et rognebær i nebbet kan gi en flott opplevelse. Med det lave standpunktet får man et flott perspektiv og en fin nærhet i bildet.

Svarttrost hunn med rognebær

Nøtteskrike i vakkert høstlys

Vannspeilet, der du har lavt standpunkt gir fantastiske muligheter. På bildet av nøtteskrika over er det litt lav høstsol som finner veien inn gjennom skogen og lyser opp nøtteskrika mot en mørkere bakgrunn, når speilingen også blir bortimot perfekt, så kan man ikke annet en å være fornøyd.


Musvåk i stemningsfult skogsmiljø

Det er utrolig gøy når man får musvåk i slikt herlig skogsmiljø som på bildet over. Her inne i skogen er det ofte fint lys og en fin stemning, noe som gir bildene det lille ekstra. Musvåken har vært veldig stabil i høst og mange gjester har fått denne flotte rovfuglen på brikka.


Hønsehauk sprer ungene for å skjule byttet.

Her er det en ung hønsehauk som har tatt over plassen på stubben. Musvåken sitter ikke så langt unna og skriker, det er også grunnen til denne atferden hos hønsehauken. Den brer ut vingene for å skjule byttet. Nå kan man virkelig studere de flotte detaljene i den utrolig fine fjørdrakten til hønsehauken.

Gjerdesmett

Også gjerdesmetten har begynt å vise seg frem ved skogskjulet.

Musvåkportrett

Er man heldig som på bildet over, så kan faktisk musvåken lande bare meteren unna skjulet. det er en ypperlig anledning for å få fine nærbilder av musvåken.

Nøtteskrike i flott høstlys

Nøtteskrike i vakkert høstlys med herlige høstfarger. Opptil tolv nøtteskriker skaper liv og røre på foringsplassen, dette er flotte fugler som virkelig vet å posere.

Ung hønsehauk hunn poserer i flott høstlys.

Hønsehauken viser frem sin praktfulle fjørdrakt i herlig høstlys, en liten drøm å få den i dette flotte lyset.


For mer info om leie av fotoskjul se her https://www.skogskjulet.com/skogsskjulet

136 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page