top of page

Musvåk, gammelhauk og unghauk

Det er fascinerende å møte de samme rovfuglene foran en ny sesong. Nytt av året er at musvåken som tidligere stort sett har dukket opp på våren, nå har blitt en fast gjest også på høsten frem til den reiser sydover i oktober. Her om dagen kom musvåken inn på bare tre fire meters hold, jeg satt sammen med en gjest som jeg sjelden har sett mer fornøyd en den dagen, bildet under er ukroppet, jeg fikk også noen der hodet fylte hele søkeren. Utrolig gøy å komme så tett på.

Tett på musvåk

En mett og fornøyd ung hønsehauk

Samme dag dukket også denne unghauken opp, en kjenning fra i fjor. Jeg hadde kanskje forventet at den hadde fått litt mer alderspreg på fjørdrakta, så tipper denne er to år gammel.


Voksen hønsehauk i høstskogen

Her ser vi en voksen hauk, vi kan ane pysjamas strekene på det ene beinet, samt at den er mørkere i øynene en unghauken. Nå er det flotte høstfarger i skogen noe som også gjenspeiler seg på bildene tatt i skogskjulet. Virkelig stas å få besøk av denne.


Den vakre gjerdesmetten

Gjerdesmetten har begynt å vise seg ved dammen foran skogskjulet, det er en utrolig flott fugl, kjempegøy å få den på brikka.
Også bjørkefink har det vært mengder av, faktisk hundrevis. Når man sitter i skjulet og kikker ut er det som et stort fargerikt teppe som bølger seg bortover skogbunnen. Dette gir selvsagt mange flotte muligheter for både nærbilder og miljøbiler av bjørkefink. En mektig naturopplevelse av de sjeldne.

149 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page