top of page

God jul!

En riktig god jul ønskes dere alle!


Som juletradisjon ble det plassert ut et julenek foran skogskjulet til jul, og gleden var stor da det ganske raskt dukket opp en flokk gulspurv.


Gulspurven satte stor pris på juleneket, og fotografen satte stor pris på besøket til denne fargerike og flotte spurvefuglen i buskspurvfamilien.
Gulspurvbestanden er i tilbakegang mange steder i Norge. En av årsakene er trolig at den sliter med å tilpasse seg det moderne jordbruket. Gulspurv legger reiret på bakken, og det kan dermed være utsatt for ødeleggelse av landbruksmaskiner. I garasjen ligger det flere julenek, slik at gulspurven fortsatt skal finne godsaker ved skogskjulet utover vinteren. Samt at nye fotografer som kommer på besøk også kan glede seg over vinterskogens kanarifugl.Hønsehauken får også servert godsaker nå i jula og har daglig besøkt skogskjulet. Men det er ikke bare bare å være hønsehauk når du har et gæærnt kvinnfolk som ikke lar deg få et øyeblikks fred. Hannen som vi ser på bildet forsøker å få seg en liten matbit, men det tok bare sekunder, så kom det gærne kvinnfolket flaksende og feide han overende. Hønsehauk hunnen er større og mer dominerende og til tider kan det virke litt brutalt i haukeverdenen, så håper de snart finner ut av det.Rampenissen er på plass. Hele ti ekorn flyr både høyt og lavt rundt skogskjulet, nå i jula har det vanket litt ekstra også til disse sjarmørene i gråbrun vinterpels.

Munnhuggeri mellom nøttekråke og flaggspett. Det er ikke alltid disse to er enige om hvem som har rett til å sitte på favorittstubben
Flere rådyr lusker rundt skogskjulet og iblant kan de komme veldig tett på.En nøtteskrike sprer ut vingene rett før den lander i flott sollys. Ønsker du å besøke skogskjulet er det bare å ta kontakt, denne tiden av året er veldig spesiell med snø, kulde og magisk vinterlys.
125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page