top of page

God Jul!


Kjære venner, familie, gjester ved skogskjulet og samarbeidspartnere. En riktig god og fredfull jul ønskes til dere alle! Julen skal feires i Haukås i Hov sammen med alle vennene i skogen, kone og svigerfar. Men før vi reiser til Hov, så skal det legges ut godsaker til vennene ved skogskjulet i Nittedal. De skal jo også ha litt ekstra å kose seg med i julen. Jeg forer aktivt ved begge fotoskjulene, både i Hov og i Nittedal og jeg tar imot gjester hele året.

Det har vært veldig bra besøk av hønsehauk både i Nittedal og i Hov så langt i vinter. Det er virkelig et stort privilegium å få lov å jobbe med så staselige rovfugler. For ungfuglene er åteplassen viktig for å komme seg gjennom de første tøffe årene som rovfugl. For de eldre fuglene er åteplassen et viktig supplement i den kaldeste og vanskeligste tiden. I Nittedal er det fem hønsehauker og en musvåk som holder til. Mens det i Hov så langt er en hønsehauk som jevnlig er innom.


Desember lyset kan være helt fantastisk. Her var vi heldige og fikk et streif med vinterlys på musvåken i Nittedal.


Ved skogskjulet i Hov er det ikke mindre en 12 sjarmerende ekorn. Her er det vesle rød som sitter og koser seg med dagens frokost. Ekornene setter seg gjerne slik for å ha best mulig oversikt, og ikke minst kan de raskt kaste seg ned fra pinnen om en fare lurer.


Nøttekråke er en uvanlig fugl å ha på fôringsplassen, i Hov er jeg heldig å ha tre stk som faste gjester. Nøttekråke er en vakker og tillitsfull fugl som elsker hasselnøtter.Flaggspet

Hønsehauken er på plass i Haukås som bærer sitt navn med rette. Hvis du har lyst til å besøke skogskjulet enten i Hov eller Nittedal i romjulen, så er du hjertelig velkommen, det er bare å ta kontakt.

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page