top of page

Fuglefoto med Olympus

Det meste av mine fuglebilder tas i dag med enten 150-400 4,5 eller 40-150 2,8. Dette er to objektiver som jeg er blitt veldig begeistret for. Når jeg sitter i mitt fotoskjul bruker jeg alltid en kombinasjon av disse to. Samtidig har jeg 300 4.0 ut av en luke bak skjulet hvis noe plutselig skulle skje der. Begge objektiver er sylskarpe med rask autofokus og objektivene er lyssterke.


Portrettet av hønsehauken under er tatt på 250 mm, den store styrken til Micro Four Thirds er at denne brennvidden tilsvarer utsnittet til en 500 mm på 135 mm formatet. Dette var en brennvidde som jeg benyttet hele tiden den gang jeg jobbet med 135 formatet såkalt FF. Med Olympus er det en helt ny verden som har åpnet seg for meg. Med kamera zoomet inn på 250 mm med150-400, så har jeg fortsatt mulighet til å zoome in dobbelt så mye hvis jeg ønsker det. Den innebygde konverteren gjør at jeg kan gå fra 400 til 500 mm, eller så kan jeg zoome ut til 110 mm. Fleksibiliteten en kraftig telezoom gir, kombinert med fantastisk skarphet i et lite og kompakt system er virkelig fascinerende.

Portrettet av hønsehauken er tatt med 150-400 med brennvidde 250 mm. 1/60 sek og iso 400 på f/4,5 jeg bruker alltid største blender.

I fotoskjulet bruker jeg følgende teknikk; 150-400 festes i en Gimball, en "vugge" som gjør at kamera kan slippes uten at det vipper noen vei, så låser jeg det andre kamera med 40-150 2,8 fast med et kulehode. Kamera med 40-150 blir innstilt med fokus på hønsehauken, og kamera blir betjent med en snorutløser. Slik kan jeg både fotografere med 150-400 og 40-150 samtidig. Dersom hauken plutselig slår ut vingene, eller blir angrepet av en annen rovfugl har jeg fortsatt mulighet til raskt å skifte til kameraet med 40-150 og zoome ut.


Miljøbildet av hønsehauken er tatt med 40-150 med brennvidde 110 mm. 1/125 sek og iso 200 på f/2,8 jeg bruker alltid største blender.

Denne teknikken er også ypperlig med Pro Capture, da kan kamera med 40-150 stå i såkalt avventende modus, snorutløseren holdes halvveis inne for at kamera skal være i avventende modus. Skulle det bli noe action trykker man inn snorutløseren og med det har man kanskje sikret seg et blinkskudd. Jeg har sendt inn et forslag til Om Solutions og bedt de se på mulighetene for å kunne aktivere avventende modus ved å trykke utløseren helt ned , for deretter å utløse Pro Capture neste gang man trykker inn utløseren. Jeg tror det ville vært genialt, spesielt når man bruker Pro Capture slik som jeg gjør det.


Pro Capture er her benyttet for å fange en situasjon som skjer raskere en det jeg klarer å reagere på.
142 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page