top of page

fantastiske mai dager

Fire fotografer har besøkt skogskjulet nå i slutten av mai og begynnelsen av juni. Været har vært fantastisk, varmt og nærmest skyfri himmel. Vannstanden på dammen har vært perfekt og alle gjestene har fått flotte muligheter og optimale forhold. Jeg ser at arbeidet som er lagt ned for å få så gode fotoforhold som mulig gir god uttelling. Mye forarbeid og planlegging ligger bak bildene, bakgrunnen skal være riktig, kulisser må stemme og dyrene og fuglene må få litt mat jevnlig. Man øker selvsagt også muligheten for gode bilder ved å ha muligheten for to kamerahus i skogkjulet, noe jeg har lagt opp til for de som kommer på besøk.

Grevling fotografert fra skogskjulet
Grevlingmøte i skogen foto: Kai Jensen
Ekorn i skogsmiljø i Nittedal fotografert fra skogskjulet
Ekorn speiling Foto; Kai Jensen

Alt er med andre ord lagt til rette for å kunne ta bilder som virkelig skiller seg ut. Etter litt prøving med fornøyde fotografer nå i mai/juni, så har jeg kommet frem til at man fremover er nødt til å overnatte i skjulet på vår/sommer sesongen, slik at dyrene forstyrres minst mulig.

For deg som fotograf innebærer det en liten maratonøkt med naturfoto. Vi snakker om ca fire/em timers kveldsfoto, så noen få timer med søvn før det igjen er nye ca fire-fem timer med morgenfoto. Med andre ord kan det bli grevling både til morgen og kveld. Man kan også være heldig å få mår som er aktiv på foringsplassen og fort kan dukke opp mens det fortsatt er lyst. På høsten er det annerledes, da går man inn i skogskjulet mens det er mørkt, og ut når det er mørkt. pr nå er vannstanden synkende i dammen, men grevlingen bryr seg lite om det. Det gjør heller ikke ekorn og fuglene som holder til rundt skogskjulet. Fortsatt er det masser av gode fotomuligheter for den som ønsker å ta en tur. Les mer om leie her Ps: Abonner gjerne på bloggen nederst på siden, da får du beskjed når jeg legger ut nyheter.

Grevling i skogsmiljø i Nittedal fotografert fra skogskjulet
Grevlingspeiling foto: Kai Jensen
Svarttrost i skogsmiljø i Nittedal fotografert fra skogskjulet
Svarttrost speiling foto: Kai Jensen

65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page