top of page

Første gjest

I går hadde jeg min første gjest i skogskjulet, Arne Aaland som hadde tatt turen fra Kongsberg. Jeg var nok like spent som Arne, for en ting er at plassen funger utmerket for meg, men hva ville gjestene som besøker skogskjulet mene. Vel det ble ganske snart klart at Arne var mer en fornøyd med å inta sjefsstolen i skogsskjulet. Stemningen, speilingen og lyset var perfekt og nøtteskrikene var raskt på plass og vartet opp med litt action. Ekornpelle dukket også opp men ville grevlingen komme? Eller måren som jeg hadde sett rusle rundt om natten på viltkamera, kanskje den kom rett før det ble for mørkt?

Foto: Kai Jensen Det jeg synes er spennende ved å sitte i et fotoskjul er alt som skjer rundt deg, alle lydene fugler som flyr hit og dit, et ekorn som kommer løpende. Samtidig som man sitter med kamera klart for å prøve å fange noen av disse øyeblikkene som oppstår i et ørlite sekund. Hvor mange ganger har jeg ikke tenkt, aj, den situasjonen der skulle jeg ha fått med meg. For å lykkes så trenger man å øve seg både på å observere, samt øve seg på det å håndtere utstyret. Det er god plass i skjulet og både Arne og jeg sitter med hvert vårt Olympus utstyr og fotograferer. Arne passet på å spørre om alt han måtte lure på fra innstillinger på kamera til etterbehandling av bilder, begge deler er viktig for et godt sluttresultat. Det er en del av pakka, å dele kunnskap med gjestene. Arne viste seg å ha det meste i fingrene fra før, han hadde tydeligvis gjøre dette før. En vakker svarttrost poserer villig og vi er allerede godt fornøyd med kvelden begge to. Er man glad i natur er det vanskelig å ikke bli fornøyd over den roen og atmosfæren som ligge over vår lille blinkende dam i storskogens kant. Her oppe kan man virkelig se hvordan solen vandrer over kveldshimmelen, små striper av lys lyser opp kanten av dammen som en spotlight, alt vi venter på er at noen skal innta scenen, akkurat i det rette øyeblikket. Så dukker nøtteskrika opp, Arne smiler fra øre til øre, fantastisk plass sier han. Det er utrolig moro å se at gjesten er fornøyd og at plassen infrir.

Foto: Kai Jensen

Foto: Kai Jensen En ringdue kurrer i ei gran rett over skogskjulet, det er en vakker fugl og jeg håper virkelig den kommer ned ved skjulet. Stemningen er helt topp, kurrende due i tretoppen og en smilende Arne. Så flakser det i vinger og dua kommer deisende ned, kanskje mer sjarmerende landing en elegant vil nok mange mene. Som en liten gest for min gjest spaserer ringdua bort til dammen der den poserer elegant på en rund stein ved dammen med speiling og det hele. Arne som sitter i sjefsstolen får her virkelig noen gode muligheter.

Foto: Kai Jensen Så hvisker Arne oppstemt, grevlingen, den kommer. Jammen meg dukker ikke også grevlingen opp, jeg tar noen bilder og avslutter dagen med å ta opp en liten videosnut av grevlingen. To fornøyde fotografer rusler ned fra skogskjulet mens tussmørke legger seg over skogen. En kikk på viltkamera når jeg kommer hjem viser at grevlingen raskt var tilbake etter at vi trakk oss rolig ned.

En fornøyd første gjest i skogskjulet Arne Aaland kan reise tilbake til Kongsberg med både minnekort og hode fylt med flotte opplevelser. Arnes Facebookside kan du se det flotte grevlingbildet som Arne fikk sammen med flere bilder.

En liten filmsnutt av grevlingen som dukket opp mens det fortsatt var fotolys.
105 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page