top of page

Urinvåneren i HaukåsDet ble en overraskende tidlig start på haukesesongen ved skogskjulet i Hov. Urinnvåneren i Haukås, hønsehauken dukket plutselig opp ved det nye fotoskjulet. En ung flott hann.

I uminnelige tider har den holdt til i åsene her, lenge før den første bosetteren satte spaden i jorda. Selv om den ble jaktet på og forsøkt utryddet fra norsk natur så har den ikke bare overlevd, men den har også fått en plass oppkalt etter seg.

I dagens Haukås sitter det gjester i et fotoskjul og kan studere hauken på kort avstand, de ser den har karakter og personlighet, de ser dens årvåkenhet. Og med dagens høyteknologiske kamerautstyr kan man i ettertid studere detaljene i bildene av denne vakre fuglen. Hver minste fjær er utviklet med et formål, ingen detaljer er tilfeldige.

Dette er virkelig en naturopplevelse av de sjeldne. Jo flere som får denne opplevelsen, desto større sjans har vi for en bedre forståelse av vår plikt til å ivareta ikke bare hønsehaukens leveområder, men også alle de andre artene som lever i sameksistens med hønsehauken. Vi må forstå at skogene ikke bare skal forbrukes, men forvaltes til det beste for naturen.

66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page