top of page

Riktig godt nytt år!

2022 har vært et spennende år med blant annet etablering av et nytt fotoskjul i Hov, dermed har jeg to fotoskjul å tilby. Fotoskjulet i Nittedal er allerede godt etablert og kjent som et sted der man virkelig kommer tett på rovfugl som hønsehauk og musvåk. Bildet av hønsehauken under er tatt nå i desember ved fotoskjulet i Nittedal. Den satte seg på bare noen få meters hold i nydelig lys til glede for fotografen. Det er alltid spennende når man har kommet seg på plass i fotoskjulet, for ingen dager er like. Man sitter der i stummende mørke med en varm kopp kaffe eller te, i kamera er det tomme minne kort og fulladede batterier. For hvert minutt som går, så vokser også forventningene hos fotografen, kommer hauken, kommer musvåken? Og hvordan blir lyset i dag?

Hønsehauk Rovfugl
Hønsehauk i flott desemberlys

Vi er nå inne i en av de fineste tidene på året. Desember, januar og februar er måneder som virkelig kan være med på å gi vinter opplevelser av de sjeldne. Dagene er korte, og kulden sammen med lavt vinterlys setter virkelig sitt preg på bildene. Det er også en tøff tid for dyrelivet ved fotoskjulet, kulde og mørket tærer på, og de korte timene med dagslys må utnyttes.

Hønsehauk inn for landing

Nøttekråke fotografert i Hov

Med fotoskjul på to ulike steder, så dukker det også opp ulike arter. Nøttekråke er fast gjest ved skjulet i Hov, en fantastisk vakker, klok og flott fugl. Musvåk har jeg fotografert både i Hov og ved fotoskjulet i Nittedal. Men det er bare i Nittedal jeg har musvåk nå på vinteren. Etter noen år som fast gjest i Nittedal, så bestemte musvåken seg for to år siden å bli i dalen gjennom vinteren, til glede for meg og alle gjestene som besøker fotoskjulet i Nittedal. Nå er den blitt veldig vant med fotografene som sitter i fotoskjulet og svinger sine kamerahus. Den synes nok dette er en bedre løsning å bli i Nittedal en å reise sydover.

Renhold er viktig, etter å ha spist må nebb og klør renses for matrester.

Hønsehauk
Hønsehauken følger nøye med på hva musvåken foretar seg.

Ekorn
Ekorn fotografert ved fotoskjulet i Hov

Hønsehauk
Hønsehauk i den tidlige blå timen

Ekorn ved skogskjulet i Hov

Ønsker du å besøke et av fotoskjuleve er det bare å ta kontakt. Du kan lese mer om skogskulet i Nittedal her Og om skogskjulet i Hov kan du lese mer her

132 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page