top of page

Oppgradering og nye boliger i Haukås

I går 13. april ble min gode venn Bjørn-Egil Brekke med meg opp til fotoskjulet i Haukås. Bjørn-Egil er både en ivrig fotograf og han driver firmaet Klimaproffen. Formålet med turen var å få installert miniventilasjon i fotoskjulet, slik at fotografene som besøker fotoskjulet skal få ren og frisk luft. Etter montering så måtte jo selvfølgelig ventilasjonssystemet testes med påfølgende fotografering, whisky og overnatting, i prioritert rekkefølge. Bjørn-Egil er nemlig en lidenskapelig whisky samler og byr mer en gjerne på edle dråper.


Vel fremme gikk Bjørn-Egil i gang med monteringen av ventilasjonsanlegget, mens jeg sørget før at det ble flere boliger til både ekorn og fugler. Så nå henger det mange småfuglkasser rundt om i skogen, samt stærkasser, spurveuglekasser og en perleuglekasse og flere boliger skal det bli.


Ekornhybelen er på plass. Foto: Bjørn-Egil Brekke

Etter monteringen av vifta så tok det ikke lang tid før den første rovfuglen var på plass. En flott spurvehauk hann satt og kikket seg rundt, den var nok lysten på en av de hundretalls bokfinkene som flokker seg rundt skjulet nå om dagen.


Når snøen smelter unna dukker det opp godsaker for en sulten musvåk.

En annen rovfugl som hadde ventet tålmodig på at vi skulle bli ferdige var musvåken, den var raskt på plass for å forsyne seg av kjøttet som dukket opp etter vinteren. Ikke lenge etter dukket hønsehauken opp, den jaget bort musvåken og kastet seg over maten. Men det var ikke mye matro å få før musvåken kom tilbake, da var det bare for hønsehauken å flytte seg.

Det var da pokker så langt man må strekke seg da.

Bjørn-Egil smilte fra øre til øre og var storfornøyd med alt som hente utenfor fotoskjulet. Men litt seinere på kvelden var han ikke like fornøyd, da favorittlaget Manchester United slapp inn to mål i Europaligaen og endte med uavgjort 2-2 på hjemmebane.


En tørst ringdue fikk æren av å åpne sesongen for speilinger i 2023. Nå går isen litt og litt for hver dag som går.
En regntung kveld gir fine mettede farger.

Jeg har satt opp en egen hoppepinne til ekornpelle, så nå var jeg spent på om han hadde tatt den i bruk. Det tok ikke lang tid før jeg fikk den første bekreftelsen på at de brukte hoppepinnen. Nå hopper ekornene frem og tilbake med høye luftige svev, veldig gøy å se at det man har planlagt funker. Ulempen var bare at en regntung kveld ikke var det helt optimale for å få raske nok lukkertider til å fryse ekornsvev til tyve i stil. Men med litt klarvær så vil dette bli optimalt. Jeg har også planer om å få satt opp noen lamper etter hvert som kan lyssette det hele.

Svarttrosten er en sikker gjest på fôringsplassen nå på våren.

Musvåken har vært en flittig gjest den siste uken.

Ventilasjonsanlegget besto testen og to fornøyde fotografer satte nesen hjemover dagen derpå. Etter en kaffe hos svigerfar i Hov ble det en trivelig kjøretur hjemover med noen fine fotostopper underveis. Takk for trivelig tur Bjørn-Egil!


På hjemturen ble det selvsagt stoppet og fotografert.


307 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page