top of page

Ny årstid i luften


Små hvite snøfnugg danser i vinden, temperaturen kryper ned på den blå delen av gradestokken og på dammen foran skogskjulet er det nok ikke lenge før isen legger seg. Kortere dager betyr mer aktivitet på fuglene og en årstid der lyset bare blir mer og mer magisk. Snøen har fortsatt ikke lagt seg og temperaturen svinger fra uke til uke.


Når det sitter fotografer i skogskjulet reiser jeg gjerne en tur ut i nærområdet for å jakte fotomotiver. Da reiser jeg ut mens det fortsatt er mørkt og bruker dagen ute på fototur. Noen dager skiller seg gjerne ut, som denne dagen i oktober. Høstfargene var helt på topp og det var nesten som å vandre rundt i en godtebutikk for en naturfotograf. Bildet av høstfarger bjørkeskog er en dobbelteksponering.


Også inne i de dype skoger var det motiver å finne, vanskelig å gå fobi denne figuren. Bilde er også en dobbelteksponering.


Spurvehauken jakter rundt skogskjulet, her var jeg heldig og fikk et lite solstreif gjennom skogen som lyste opp spurvehauken.Også hønsehauken er på jakt ved skogskjulet. Her lurer ekornet på hvor det ble av hønsehauken. Fascinerende å følge med på hvordan ekornet slipper unna hauken gang etter gang.

Nøttekråkene holder til rundt skogskjulet hele året, her er den ute etter nøtter som er lagt ut i dammen. Et lite solstreif ga det lille ekstra til bildet.Lyset er helt fantastisk på denne tiden av året, faktisk blir det bare bedre og bedre fremover. Frem til solen er på sitt laveste i slutten av desember kan vi nyte en lav sol som gir en herlig stemning til bildene.


Grevlingen er i godt hold og går på denne tiden av året i hi, men fortsatt dukker den opp i natten ved skogskjulet for å få i seg enda litt mer kalorier.


Her har jeg gjort bildet av grevlingen om til sort hvitt, noe som passet godt på akkurat dette bildet.

Toppmeisen er en trivelig gjest ved skogskjulet.
En flott voksen hann hønsehauk er fast gjest ved skjulet, når den ikke jakter ekorn og nøtteskriker forsyner den seg av åte som er lagt ut foran skogskjulet.147 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page