top of page

Lysstreif og snøfall

Våren lar vente på seg, det gjør sitt til at både musvåk og hønsehauksesongen fortsetter utover i april. Den siste tiden har de besøkt skogskjulet jevnlig, de finner fortsatt litt å knaske på utenfor skjulet. Også grevlingene er på farten, de setter også pris på å få servert litt godsaker. Her om dagen telte jeg ti svarttrost utenfor skjulet, også en større flokk bjørkefink er jevnlig innom, så det er ingen tvil om at det går mot vår.

Jeg elsker strølyset som kommer inn i skogen rundt skogskjulet, er man riktig heldig setter en av gjestene seg mitt i spotlighten. Med god trafikk rundt skjulet er det veldig gode muligheter for slike lykketreff.


En voksen hønsehauk hunn poserer flott i solstreifet som har funnet veien inn gjennom skogen.

Både svarttrosten og en rekke andre trekkfugler har funnet veien tilbake til skogskjulet denne våren.

Snøvær på denne tiden av året er ikke helt uvanlig på disse kanter, da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid og sette av en dag i skjulet. Når denne unge damen velger å posere med et slikt blikk i den blå timen kan man ikke annet en å smile, til tross for snø i april.


Det har blitt noen tusen ekorn bilder gjennom årene, og man kan jo ikke annet en elske ekornets sjarmerende vesen. De har et uttrykk og en kroppsholdning som bare er helt ubetalelig.


Rødstrupa vil nok heller ha vår og et yrende insektsliv en snøvær og kulde.

96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page