top of page

Helt rått


To kamphaner.

Fire voksne hønsehauker har besøkt skogskjulet nå i januar og februar. Mye skriking og jaging etter hverandre har gitt mange spennende opplevelser i skjulet. Her er det to av haukene som ikke er helt enige om hvem som skal få lov til å spise først. En rå opplevelse å se disse to kamphanene gjøre opp seg imellom. Det endte med at den ene havnet på nebbet ut i djupsnøen og fortumlet flakset opp på en kvist der den satt og skreik skjellsord til vinneren som satt igjen på haugen. Bildet er tatt med OM-1 og 150-400 4.5 på 280 mm. Iso 6400 og 125 sek. Det er ingen tvil om hvor plassen Haukås har fått sitt navn fra. Det er tre voksne hanner og en voksen dame som jeg har observert så langt i 2024. De yngre haukene som var tilstede tidligere i vinter har jeg ikke sett så langt i år. Mulig de har skygget banen for de eldre, eller at kuldeperioden tidligere i vinter har tatt knekken på de. Det er nemlig ikke mange unghauker som overlever den første vinteren.


Haukeblikk

Her har hønsehauken akkurat skubbet bort en rival og kikker seg over skuldra for å se om det skulle dukke opp flere hauker. Den ønsker ikke flere bakholdsangrep. Veldig stas når hønsehauken poserer på denne måten. Fotografert med OM-1 og 150-400 4.5 på iso 3200 og 1/15 sek. Brennvidden jeg brukte var 241 mm.


Hauk i blåtimen.

Blåtimen, solen hadde alt gått ned for førti minutter siden og det var så mørkt at jeg knapt så noe som helst ut av vinduet. Men i kamera kunne jeg se hauken sitte der i blåtimen. Med iso 6400 og en lukkertid på bare 1/10 sek er jeg helt på grensa til om det skal bli noe av bilde eller ikke. Til min overraskelse var hauken skarp og det blå mørket ga bildet en helt spesiell stemning.


Tett på rådyr.

Rådyr som leiter etter fuglefrø i snøen gir muligheter for unike tette portretter. Her er den bare tre meter unna skjulet og jeg sitter i øyehøyde med rådyret. Jeg har zoomet min Olympus 150-400 ut til 300 mm. Iso 1000 og 1/125 sek.


Nøtteskrike inn for landing.

Nøtteskrike inn for landing på sørsiden av skjulet. Her er det gode muligheter for å jobbe med fugl i motlys.

Ekorn poserer for fotografen.

Ekornene ved skogskjulet har lært seg å posere for fotografene som kommer på besøk.

93 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page