top of page

Helt rått!

Oppdatert: 24. feb. 2023


Hønsehauk.
Hønsehauken skriker av full hals i dagens siste solstreif.

Nå om dagen er det full fart ved fotoskjulene, både i Hov og i Nittedal. I Hov har det i tillegg dukket opp enda en hauk! Slik at det nå er to hønsehauker som er faste. I Nittedal hvor jeg allerede har holdt det gående noen år, så er det nå minst fire hauker og en musvåk innom.


Jeg hadde nesten ikke turt å tenke på det en gang, at jeg skulle få til så mye aktivitet første året i Hov. Så langt er det er over alle forventninger. Men jeg har fulgt nøye opp og sørget for at både pelskledde og fjærkledde venner får godt stell.


Alle bildene i dette innlegget er forøvrig tatt på samme dag, for bare to dager siden, 21 februar.


Ekorn
En storsjarmør.

I Hov er det minst ti ekorn som fyker rundt. Også i Nittedal er det flere ekorn. Det fins knapt et mer sjarmerende vesen å fotografere en ekorn.


Med lavt standpunkt og dus bakgrunn får bildene det lille ekstra. Legg merke til det lille hjerte bak ekornet.


Den vakre gulspurv hannen.

Dette er kanskje det nærmeste man kommer en kanarifugl i Norge, en vakker gulspurv hann. En liten flokk på rundt ti gulspurver, stillits, dompap og andre småfugler er nå stadig innom fotoskjulet.


Nøttekråke i farta.

Nøttekråke er en liten godbit for de som kommer til skogskjulet i Hov. Her har nøttekråka selv funnet en godbit, en hasselnøtt som er favorittmaten. Det er en liten nøttekråke familie som holder til i området.

.

Spurvehauk hann.

En annen bonus er den vakre spurvehauk hannen som holder til i skogen ved skogskjulet i Hov. Her er den på jakt etter en liten godbit som det jo er mange av ved skogskjulet.


Hønsehauken brer ut vingene for å skjule byttet,idet siste solstreifet.

Alt i alt hadde vi en strålende dag ved skogskjulet i Hov, det gikk i et hele dagen. Og her sitter en av stjernene ved skjulet, den vakre hønsehaukhunnen. Hun brer ut vingene for å skjule åte.

130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page