top of page

Høydepunkter fra et eventyrlig halvår!


Janur, hønsehauk

I januar sto høydepunktene i kø, hønsehauken var aktiv, snøen dalte ned og gjestene som besøkte skogskjulet fikk opplevelser for livet med hønsehauk på nært hold.

Februar, hønsehauk i flukt

Når man tror det nesten ikke kan bli bedre så topper februar det hele med besøk av ikke mindre en fire hønsehauker. Vi hadde tre nede samtidig på forskjellige steder. Lukas som den dagen var med i fotoskjulet viste nesten ikke hvor han skulle rette kamera. Dette var en dag man ikke glemmer så lett. Den ene hønsehauken satt og skreik i timesvis mens nummer to satt på åte, vi døpte den skrikende hauken for skrika, ja det var ei dame.


Februar, hønsehauk og rådyr

I midten av februar dukket det også opp en liten gruppe med rådyr foran skogskjulet, for en lykke! Her fikk jeg både hønsehauk og rådyr på samme bilde.


Februar, rådyrportrett.

Februar ble en fantastisk måned. hønsehaukene var aktive, rådyrene kom og gikk mens nøttekråke, ekorn, nøtteskriker og småfugl poserte villig. Så ikke rart om minnekortene fyltes raskt opp. Rådyrene ruslet rundt i skogen ved skogskjulet helt frem til våren kom.


Mars, ekorn.

De er jo bare helt utrolig sjarmerende de små ekornene som piltrer rundt i snøen som fortsatt lå tykk 26. mars i år.


Mars, musvåk har jeg hatt ved skogskjulet de to siste vårene, de var der også i fjor høst.

Vel jeg har vel sagt det før, når man tror det ikke kan bli bedre så dukket plutselig musvåkparet opp 26. mars. Dette paret besøkte også skogskjulet i fjor. Nå var det hønsehauk og musvåk som byttet på å forsyne seg med åte som jeg har lagt ut.


April, ringdue

Selv om snøen fortsatt ligger tykk i skogen så er det varmt i lufta og isen har begynt å smelte. Ringdua passer da på å slukke tørsten 10. april.

April, reven er sky og forsiktig, så det er stor stas når den dukker opp som her.

Også reven lusker rundt skogskjulet, her fotografert 28. april.

April, rødstrupa er en favoritt hos mange fotografer.

I april dukker trekkfuglene opp en etter en, her er en av mine favoritter, rødstrupe på snøen som fortsatt lå tykk 28. april.


Mai, alltid stas når grevlingen kommer tilbake etter vinterdvalen.

I mai har isen foran skogskjulet gått, og en gammel kjenning dukker opp. Grevlingen har ligget i dvale i hele vinter og er nå på jakt etter mat slik at den kan begynne å fete seg opp.

Juni, lavt standpunkt gir en flott nærhet til motivene rundt dammen.

Det har vært bra med gulspurv rundt skogskjulet og lykken er å få denne vakre fuglen med speiling som her, fotografert 1. juni. Vi går nå inn i den lyseste tiden av året.

Juli, i skogskjulet er det en videolampe som fotografene bruker for å få lyssatt grevlingen.

Sommeren er høytid for grevlingfotografering, grevlingene er stjernene ved skogskjulet gjennom de lyse og lange sommerdagene. Her er det mor og datter som poserer for fotografen 28. juli.

Juli. nøttekråka er i utgangspunktet en sjelden gjest ved en foringsplass, så det er stas å ha de fast ved skogskjulet gjennom hele året.

Og til sist, en annen stjerne ved skogskjulet, nemlig nøttekråka. Den er fast ved skjulet hele året og det er ikke få bilder som har blitt tatt av denne flotte fuglen. denne er fotografert nå i slutten av juli.


Det tok helt av med hønsehauk i år, her fra 1. mars.

Høydepunktene har stått i kø så langt i 2023, jeg har truffet mange nye fotografer både fra inn og utland og ikke minst er det stor stas når fotografer kommer tilbake. Mange har blitt faste gjester ved skogskjulet og kommer igjen og igjen. Det er veldig hyggelig og noe jeg setter stor pris på! En ny fløy er bygget på skogskjulet, to nye senger er på plass, samt et kjøleskap. Vinduer er jeg lovet fra fabrikken i august. Så om ikke lenge starter et nytt eventyr ved skogskjulet, nemlig muligheten for også å kunne fotografere mot sør. Spesielt seinhøstes og gjennom vintermånedene er det et magisk lys i sør som jeg ønsker å utnytte. Ta bare kontakt dersom du har lyst til å oppleve noe av det eventyret som skogskjulet har å by på.194 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page