top of page

Fantastisk start på 2022

Hvor ofte har man ikke tenkt, kan det bli bedre en dette? Spesielt fjoråret var helt rått på alle måter, gjestene som besøkte skogskjulet fikk det de kom for alle som en. Det var mange flotte situasjoner med grevling, hauk, musvåk, nøtteskriker og ekorn for å nevne noe. Lys og posering av ypperste sort. Og ikke minst mange nye hyggelige bekjentskaper fra fjern og nær som hadde tatt turen til Hakadal for å oppleve litt skogsmagi.

2021 ble et magisk år ved skogskjulet, her sitter gammelhauken ved dammen og den første snøen har lagt seg.
Grevlingen ble en fast gjest ved skogskjulet i 2021. Til våren håper jeg den er tilbake sammen med familien som sjarmerte gjestene ved skogskjulet i senk i 2021.

Når desember mørket senker seg og et nytt år står for døren er det lett å tenke, hvordan vil 2022 bli? Allerede i dag, bare noen få dager inn i 2022 har mange gjester fått oppleve både hauk og musvåk i magisk vinterlys, og mange nye har booket seg inn i dagene som kommer.

6. Januar, en pangstart på det nye året med haukeportrett i gyllent vinterlys.
Hønsehauk i snøvær, 7. Januar 2022.
Musvåk portrett 06.01.2022, dette er musvåk nummer to som plutselig dukket opp før jul, slik at det nå er et par som jevnlig er innom skogskjulet.

I dag 11. januar 2022 kan jeg allerede fastslå at 2022 ser ut til å bli helt rått det også, faktisk kan det bli dobbelt så rått som i 2021. For når jeg nå utvider med enda et fotoskjul i Hov i Søndre land, så tegner det til å bli et hektisk og morsomt 2022. Jeg åpner skjulet i Hov til våren, kanskje før, vi får se. Mer info om skjulet i Hov vil komme her, så følg med.


Et nytt spennende tilbud står straks klart for å ta i mot gjester i Hov i Søndre Land. Foran skjulet er det i dag en stor islagt dam, til våren vil man kunne trylle frem de vakreste speilinger her, men vinteren har også mye spennende å by på her.

Lille julaften fikk jeg testet skjulet i Hov for første gang. En nøttekråke dukket plutselig opp og da må selvsagt snekring på skjul bare vente. Det var med stor glede jeg kunne konstatere at plasseringen av skjulet gir perfekte lysforhold, og nøttekråkene var samarbeidsvillige.


Det ble også en pangstart for det nye skjulet i 2022. Bildet av nøttekråke over er tatt allerede den første dagen i det nye året, første januar 2022. Da dukket denne nøttekråke opp med en hasselnøtt i nebbet. Hasselnøtter er favorittmaten til nøttekråke, noe den har spesialisert seg for. Nøttene graves ofte ned for å spises ved seinere anledninger. Med en usedvanlig god hukommelse kan den grave seg ned gjennom et tykt snølag og finne igjen nøtter som den har gjemt unna flere måneder tidligere. De er beregnet at nøttekråke har en treffsikkerhet på 85 prosent når den skal gjenfinne gjemmestedet.

241 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

تعليقات


bottom of page