top of page

Drittvær er topp!

For noen er regn og sludd drittvær som ikke frister til annet en sofa kos i en varm stue under et pledd. Men da går man glipp av spennende muligheter ute, for er det noe som virkelig er med å sette preg på bilder, ja så er det nettop slikt drittvær.

Musvåken over skulle nok vært på tur sørover i disse tider, men den trives såpass godt ved skogskjulet at den har bestemt seg for å bli en stund til. I bildet ser vi rester etter høsten, fargerike blader som lyser i gult og vi ser vinterens første snø.


Gammelhauken kom også innom denne første dunkle vinterdagen. Langs vannet og i skogens skyggeverden lyser det hvitt fra årets første snøfall. Det er fantastisk å ha mulighet til å følge hønsehauken gjennom årets skiftninger i lys og stemninger. For lyset og stemningen endrer seg, fra uke til uke og måned til måned.


Kontrastene er store fra den lyssvake blå morgenen til snøfallet som her rammer inn den unge hauken i nyanser av hvitt.

Her satte musvåken seg på en stubbe bare noen små meter fra foto skjulet, en fantastisk opplevelse. Akkurat her var jeg glad for at jeg satt i fotoskjulet sammen med rovfuglene, og ikke lå på sofaen hjemme.


Rundt skogskjulet henger det også mye nøtteskriker. Dette er virkelig noen fargerike og flotte fugler som lyser opp i det vinterbleke landskapet.

Ekorn Pelle har fått på sin vintergråe pels og er klar for å møte vinterkalde dager.

90 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page